Drie op een rij als vervanger

Drie op een rij spelletjes als vervanger in 2018

Drie op een rij spelletjes zijn niet meer weg te denken tussen de gratis online spelletjes en de betaalde pc games. Sinds een aantal jaren heeft dit genre zich uitgebreid naar het mobiele platform, waarmee games zoals Candy Crush en Pet Rescue Saga de grote winnaars zijn geworden.

Drie op een rij spelletjes zijn niet meer weg te denken uit de mobiele winkels.

Dat deze verschuiving zou gaan gebeuren was al vrij snel duidelijk. Een drie-op-een-rij-spel laat zich perfect lenen voor een tablet of telefoon. Het scherm kan zo groot gemaakt worden als noodzakelijk en het speelveld kan zich daarop aanpassen. Drie op een rij spelletjes speel je ook lekker even tussendoor, tijdens de dooie uurtjes lekker op de bank, zonder al te veel inspanning. Daarnaast is een simpele game makkelijk te ontwikkelen. Dit is een belangrijk punt in het aanbod van deze spelletjes. Door de eenvoudige engine zijn er ontelbaar veel match-3 games in omloop.

Drie op een rij spelletjes als vervanger in pc games.

Pc gaming is een aantal jaren minder aantrekkelijk geweest door de opkomst van verschillende consoles. Sinds 2015 is de pc gaming markt volop in beweging en sinds 2016 is er ook weer een groei te herkennen in pc gaming. Ontwikkelaars van pc spellen proberen zoveel mogelijk doelgroepen met een spel te bereiken. Verschillende adventure games bieden tegenwoordig ook drie-op-een-rij levels aan.

Drie op een rij als vervanger

Met deze optie kun je in verschillende omgevingen kiezen of je een zoek en vind level wilt spelen, of dat je over wilt stappen op match-3. Je kunt door combinaties te maken op het speelveld de inventaris met objecten leegspelen. Door genoeg combinaties is het level voltooid en kun je verder in het spel. Bij elk nieuw level krijg je de keuze opnieuw. Door deze nieuwe “feature” is het spelen van Zoek en Vind & Avontuur spellen voor veel pc gamers een goed alternatief. De drie-op-een-rij levels zijn fraai vormgegeven, er zit een gedegen moeilijkheidsgraad in en gaat niet vervelen. Een win-win situatie voor beide type spelers dus.

Een aantal zoek en vind spellen die deze feature al bezitten zijn:
–   Dark Romance – Curse of Bluebeard Collector’s Edition
–   Labyrinths of the World – Secrets of Easter Island Collector’s Edition
–   Mystery Tales – Eye of the Fire Collector’s Edition

Verwacht wordt dat het aantal spellen snel uitgebreid gaat worden en dat spelmogelijkheid volledig geïntegreerd gaat worden binnen het Avontuur genre.